Hak de ui, knoflook, wortel en courgette in kleine stukjes. Verhit een pan en bak de baconreepjes 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Schep het gehakt en de baconreepjes uit de pan en bak de knoflook met de ui in het achtergebleven vet. Voeg de worteltjes en courgette toe en bak een paar min mee. Giet de tomatensaus er bij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus 45 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Verdeel 1/3 van de saus en de ricotta op de bodem en dek af met lasagnebladen. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze op de lasagnebladen. Verdeel wat basilicumblaadjes er over en dek af met lasagnebladen. Maak daarna nog 2 lagen met de tomatensaus, ricotta en lasagnebladen en eindig met de saus en ricotta. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de lasagne en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de lasagne 30 minuten in de oven.