Risotto met champignons

3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de spekjes in een koekenpan knapperig en laat ze uitlekken. Bak daarna de champignons in dezelfde pan bruin. Breng het water aan de kook en voeg de bouillontablet toe (we gebruiken maar 1 tablet omdat het gerecht anders erg zout wordt). Houd de bouillon tegen het kookpunt. Verhit de boter in een grote hapjespan of wokpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de rijst toe en roer door totdat de rijst glanzend is. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten koken. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht totdat de rijst deze grotendeels heeft opgenomen. Voeg dan de volgende lepel bouillon toe (de bouillon moet goed heet zijn). Ga net zo lang door totdat alle boullion op is, dit zal ongeveer een half uurtje in beslag nemen. Blijf tijdens het koken de risottorijst goed doorroeren. Proef af en toe of de rijst goed is, hij moet zacht zijn maar met nog een lichte bite van binnen. Roer als laatste de kaas, champignons, spekjes, walnoten en oregano door de rijst. Voor een vegetarisch gerecht laat u de spekjes achterwege.

Risotto met champignons is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept