Bak de spekjes in een koekenpan knapperig en laat ze uitlekken. Bak daarna de champignons in dezelfde pan bruin. Breng het water aan de kook en voeg de bouillontablet toe (we gebruiken maar 1 tablet omdat het gerecht anders erg zout wordt). Houd de bouillon tegen het kookpunt. Verhit de boter in een grote hapjespan of wokpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de rijst toe en roer door totdat de rijst glanzend is. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten koken. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht totdat de rijst deze grotendeels heeft opgenomen. Voeg dan de volgende lepel bouillon toe (de bouillon moet goed heet zijn). Ga net zo lang door totdat alle boullion op is, dit zal ongeveer een half uurtje in beslag nemen. Blijf tijdens het koken de risottorijst goed doorroeren. Proef af en toe of de rijst goed is, hij moet zacht zijn maar met nog een lichte bite van binnen. Roer als laatste de kaas, champignons, spekjes, walnoten en oregano door de rijst. Voor een vegetarisch gerecht laat u de spekjes achterwege.
Risotto met champignons is een recept van Leuke Recepten