Kwee Mangkok

50 min + 30 stomen -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het meel, water, gist, zout, 4 eelt geraspte kokos en de helft van de kokosmelk tot een deeg. Smelt de gula djawa met een eelt water in een pannetje tot een stroperig geheel. Roer deze samen met de rest van kokosmelk en de kleurstof door het deeg en kneed goed door. Laat het deeg een half uur rijzen onder een vochtige doek. Breng het water aan de kook in een stoompan. Verdeel het deeg over de vormpjes en stoom ze in ongeveer 30 minuten klaar. Maak ondertussen niet te vaak de deksel open en wikkel een schone theedoek om de deksel van de pan zodat het condens niet op de cakejes kan vallen. Ze zijn goed als ze mooi opengebroken zijn. Haal de kwee mangkok uit de vormpjes en bestrooi met geraspte kokos. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Kwee Mangkok is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kwee Mangkok
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kwee Mangkok
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koewe Mangkok
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
KUE BIKA AMBON
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kwee Mangkok
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kwee Wingko
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
KWEE NOGOSARI
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kwee Tjarang Madoe
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept