Stoofschotel met vijgen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Voeg een snufje zout en de kruidnagels toe. Schenk 250 ml warm water er bij en laat 1,5 tot 2 uur op zacht uur stoven totdat het vlees mals begint te worden. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de aubergine in stukjes en halveer de vijgen. Voeg ze toe aan de stoofschotel en roer even door. Breng de stoofschotel eventueel nog wat op smaak met wat peper, zout of kaneel. Laat alles nog 15 minuten stoven. Roer de laatste 5 minuten de amandelen er door en serveer samen met de rijst. Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees

Stoofschotel met vijgen is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept