Pastinaak kerriesoep

4
60 min -
Voorgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de pastinaken en borstel ze schoon. Verhit de boter in een soeppan. Snijd de pastinaken, aardappel en ui in stukken en voeg toe aan de pan. Roer de kurkuma, kerriepoeder en komijnzaad er door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes staan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 30 min pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Als de soep nog wat dik is kun je wat water toevoegen. Roer de slagroom er door heen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Dien de soep op en garneer met een beetje peterselie.

Pastinaak kerriesoep is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
15 min-
Bekijk recept
Kerriesoep met kool en prei
0 min
Bekijk recept
Kerriesoep met appel
0 min
Bekijk recept

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept