Baklava met pistache

30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het filodeeg volgens verpakking ontdooien. Het is belangrijk dat als je de vellen uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te verkomen. Verwarm de oven op 165 graden en hak de pistachenootjes fijn. Vet de ovenschaal in met wat boter. Snijd de vellen filodeeg doormidden of zo dat ze in de schaal passen. Leg een velletje op de bodem en bestrijk met boter. Leg er een ander velletje op en herhaal dit totdat de helft van het bladerdeeg op is. Verdeel de pistache er over en dek af met een velletje filodeeg en bestrijk weer met boter. Herhaal totdat alle vellen filodeeg op zijn. Besprenkel de resterende boter over de bovenzijde en zet 35 minuten in de oven totdat de bovenzijde mooi goudbruin en knapperig is. Verhit het water met de suiker en roer totdat alle suiker opgelost is. Giet het suikerwater over de baklava en laat afkoelen.Bestrooi eventueel nog met wat fijngemalen pistache kruimels.

Baklava met pistache is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
30 min Nagerecht
Bekijk recept