Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees omscheppend in 10 minuten bruin. Voeg de ui en de suiker toe en bak 5 minuten mee. Doe de wortel er bij en bak nog ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de bouillon, tomaten en laurier toe en roer goed door. Breng aan de kook en zet het vuur dan klein en laat het z’n 2,5 tot 3 uur zachtjes afgedekt sudderen totdat het vlees lekker zacht is. Snijd de champignons in plakjes en voeg ongeveer een uur voo het einde van de kooktijd toe aan de stoofschotel. Verwarm intussen de oven op 220 graden. Maak 15 minuten voor het einde van de kooktijd van de stoofschotel de scones. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Schenk de melk er bij en roer als laatste de verse peterselie er door. Bestuif een werkvalk met bloem en kneed het deeg hierop tot een soepele bal. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik en steek er met bijvoorbeeld een glas rondjes van 5 cm doornee uit. Schep het stoofvlees in een ovenschaal en leg de deegrondjes er boven op. Zet de schaal 12 minuten in de oven totdat de scones mooi gerezen en bruin gekleurd zijn. De hartige scones met peterselie passen perfect bij het heerlijke zachte stoofvlees. Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees
Stoofschotel met scones (cobbler) is een recept van Leuke Recepten