Bladerdeegtaartje met peer

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.

Bladerdeegtaartje met peer is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom
30 min -
Bekijk recept
Bladerdeegtaartje met vijgen
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaartje met perzik
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalen-tomatentaartje
30-60 min -
Bekijk recept