Vijgentaartje

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Snijd de vijgen net niet helemaal in vieren en druk ze zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot. Ook lekker om er nog een beetje honing over heen te druppelen.

Vijgentaartje is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zoete uien-vijgentaartjes
30 min-
Bekijk recept
Warm Vijgentaartje Met Lavendelijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pastina con vico (vijgentaartje)
Bekijk recept
Vijgentaartje
0 min
Bekijk recept

Zoete uien-vijgentaartjes
30 min-
Bekijk recept
Warm Vijgentaartje Met Lavendelijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pastina con vico (vijgentaartje)
Bekijk recept
Vijgentaartje
0 min
Bekijk recept