Bosvruchten puddingtaart

60 min + 2 uur wachten + 25 oventijd -
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, 50 gr suiker, zout, ei en boter in een beslagkom en mix met een mixer met deeghaken. Kneed het deeg daarna met de hand door tot een soepel deeg en laat 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit en bekleed de bakvorm hiermee. Prik met een vork meerde gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier op de taartvorm en vul met de erwten of linzen en bak de bodem 25 minuten blind in de oven. Roer ondertussen in een kommetje 100 ml melk, 50 gr suiker en het pudding poeder door elkaar. Breng de overige melk in een pannetje aan de kook. Roer het opgeloste puddingmengsel er door en laat nog even zachtjes zachtjes doorkoken totdat het ingedikt is. Laat de pudding afkoelen. Roer dan de creme fraiche en slagroomversteviger door de pudding. Verdeel de pudding in de taartbodem en strijk glad. Laat de taart nog een uur opstijven in de koelkast. Verdeel de bosvruchten over de taart en bestrooi met wat poedersuiker

Bosvruchten puddingtaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Sticky toffee puddingtaart
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Puddingtaart
105 min Nagerecht
Bekijk recept
Puddingtaart zonder oven
0 min
Bekijk recept
Sinaasappeltaart
0 min
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept