Week de gelatine in koud water. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 gr suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en los hem op in de slagroom. Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en voeg deze samen met de kwark toe aan het pannetje met gelatine. Giet het mengsel in 4 vormpjes en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de aardbeiensaus. Was de aardbeien en prak 1/3 deel fijn met een vork. Verhit een steelpannetje en voeg de geprakte aardbeien met 2 eetl suiker toe. Breng zachtjes aan de kook. Neem na 5 min het pannetje van het vuur en druk de aardbeien door een zeef en vang het sap op. Giet het sap weer terug in het pannetje en breng aan de kook. Doe een theelepel maizena in een een kommetje en meng met een paar druppels water en voeg dit toe aan het aardbeiensap en laat even indikken. Stort de panna cotta op bordjes en serveer met verse aardbeien en aardbeiensaus.
Panna cotta met aardbei is een recept van Leuke Recepten