Sla het vleeg plat met een vleeshamer. Je kunt ook het deeg afdekken met huishoudfolie en plat slaan met een deegroller. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de champignons 3 minuten aan. Voeg de spinazie in etappes toe en bak tot dat alles geslonken is. Laat het mengsel uitlekken in een zeef of verhiet. Druk met een bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Schep op ieder varkenslapje een lepel van het spinaziemengsel en bestrooi met wat pijnboompitten. Rol de lapjes op en steek vast met een prikker. Bak de gevulde vleesrolletjes in de boter op gematigd vuur in ca 10 minuten gaar. Maak ondertussen de saus; Snijd de greoosterde paprika’s in stukjes en doe samen met 3 eetl water in een ketel en breng aan de kook. Pureer de parika met een staafmixer of in de keukenmachine helemaal fijn. Zet weer terug op het vuur en voeg de tomatensaus, peper en zout toe en roer goed door. Voeg als laatste de kookroom toe en verwarm goed door. Schenk de saus bij de vleesrolletjes en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de rolletjes samen met de saus en bestrooi eventueel nog met wat pijnboompitten. Lekker met een salade en/of frieten.
Gevulde varkensrolletjes is een recept van Leuke Recepten