Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakplaat is met wat boter of bekleed met bakpapier. Meng de bloem en het zout en wrijf de boter er met je handen doorheen totdat er hele fijne korreltje ontstaan. Roer de kaas en vervolgens de melk er door en roer tot een beslag. Omdat het beslag wat plakkerig is bestuif je het aanrecht met wat bloem. Kneed het deeg niet te hard maar druk het zachtjes to ongeveer 2 cm dikte. Steek met een voorwerp of glas van ca 5 tot 7 cm rondjes uit het beslag en herhaal dit totdat het beslag op is. Leg de deegrondjes op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bak de scones 12 minuten in de oven totdat ze bruin en gerezen zijn. Lekker om ze te besmeren met wat boter. 5 STUKS MET JAM EN SLAGROOM Ingrediënten 120 gr zelfrijzend bakmeel Snufje zout 30 gr boter 2 eetl lichte basterdsuiker 75 ml melk Beetje bloem om te bestuiven 1 eetl melk 100 ml slagroom 5 eetl aardbeien of bosvruchtenjamVoorbereiding Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakplaat is met wat boter of bekleed met bakpapier. Meng de bloem en het zout en wrijf de boter er met je handen doorheen totdat er hele fijne korreltje ontstaan. Roer de suiker en vervolgens de melk er door en roer tot een beslag. Omdat het beslag wat plakkerig is bestuif je het aanrecht met wat bloem. Kneed het deeg niet te hard maar druk het zachtjes to ongeveer 2 cm dikte. Steek met een voorwerp of glas van ca 5 tot 7 cm rondjes uit het beslag en herhaal dit totdat het beslag op is. Leg de deegrondjes op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bak de scones 12 minuten in de oven totdat ze bruin en gerezen zijn. Klop ondertussen de slagroom stijf. Snijd de scones doormidden en besmeer ze als ze zijn afgekoeld met jam en slagroom.