Lees eerst deze tips als u nog niet veel ervaring heeft met het koken met een tajine. Snijd de kip in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Zet het vuur middelgroot en verhit de tajine langzaam. Voeg de olijfolie toe en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de kip, paprikapoeder, kurkuma, komijn en de ras el hanout kruiden toe en bak afgesloten ca 15 minuten. Het kan even duren voordat de tajine goed op temperatuur is. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg 250 ml warme kippenbouillon en de wortel toe aan de tajine. Laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 10 minuten de abrikozen toe. Als het vocht nog erg dun is kun je het binden door wat maizena er door heen te roeren. Verhit de overige 250 ml kippenbouilon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit de roer de couscous er door. Doe het klontje boter er bij en roer nogmaals door. Laat 5 minuten wellen. Hak de koriander fijn en strooi deze samen met de amandelen over het stoofgerecht in de tajine. Serveer samen met de couscous.