Begin eerst met het maken van de gehaktballetjes en meng het gehakt met de knoflook, koriander, zout en peper. Voeg het ei en paneermeel toe en meng goed. Als het gehakt nog vochtig aanvoelt doe je er nog wat paneermeel bij. Draai er 12 balletjes van. Was de sinaasappels en rasp de schil tot je ongeveer 1 theelepel vol hebt. Snijd de sinaasappels doormidden en verwijder van 3 helften de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de overgebleven helft uit en bewaar het sap. Rooster de amandelen bruin in een pan zonder olie of boter. Verhit de kippenbouillon met 1 eetl olijfolie en de honing in een pan. Als het kookt zet je het vuur uit en voeg je de coucous samen met een klontje boter toe. Roer goed door en laat 2 minuten wellen. Roer dan de sinaasappelsap en rasp, munt, rozijnen, sinaasappelpartjes, kaneel en amandelen er door en laat afgedekt staan. Verhit in een andere pan een klontje boter en bak de gehaktballetjes op middelmatig vuur bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en rijg ze aan houten satéprikkers. Serveer de couscous met de gehaktspiezen.
Frisse couscous met gehaktspies is een recept van Leuke Recepten