Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de asperges in een ruime hoeveelheid water met een scheutje melk, suiker en snufje zout in 8 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie en een grote hapjes of wokpan en bak de sjalot en helft van de peterselie aan. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snij de citroen door midden en besprenkel de zeevruchten met citroensap. Voeg deze toe en bak 2 minuten mee. Giet de asperges af en voeg deze toe aan de zeevruchten. Schenk de slagroom en de bouillon er bij roer goed door. Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af. Meng de pasta met de saus, asperges en zeevruchten. Roer de andere helft van de peterselie en ongeveer 2 theelepels citroenrasp er door en serveer direct. Je kunt eventueel ook andere pastasoorten gebruiken voor dit recept.
Pasta met asperges en zeevruchten is een recept van Leuke Recepten