Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pastaschelpen in een grote hoeveelheid water in ca 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat ie helemaal geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vegiet en druk met een lepel het overtollige vocht er uit. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie of boter bruin en laat afkoelen. Snijd de spinazie fijn en meng met de ricotta, ei, pijnboompitten en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal en meng met de tomatenketchup. Snijd het teentje knoflook heel fijn of pers uit en meng met de tomatenprut. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de cherrytomaatjes in de tomatenprut. Vul de pastaschelpen met de ricotta-spinazie mengsel. Het makkelijkste gaat dit door de uiteinde van de pastaschelpen iets naar binnen te duwen zodat de schelpen wat open gaan staan en dan met een theelepel het mengsel er in te scheppen. Leg de schelpen tussen de tomaatjes in de ovenschaal. Zet de schaal eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven en haal de laatste 5 minuten de folie weg. Serveer direct, lekker met wat brood, vis of een salade.
Pastaschelpen met spinazie is een recept van Leuke Recepten
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)