Aardbeientaart

85 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de grote in vieren en de kleintjes doormidden. Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, 150 gr suiker, citroenschil, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom en mix met de mixer in 4 minuten romig. Mix dan de eieren er een voor een door heen. Voeg dan de bloem, maïzena, volkoren meel en bakpoeder en een voor een toe en mix kort. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Verdeel de aardbeien er over en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Druk de aardbeien lichtjes aan. Bestrooi met de amandelen en 3 eetl suiker. Bak de taart 45 minuten in de oven. Leg er daarna aluminiumfolie over en bak nog 15 minuten. Laat in de vorm afkoelen.

Aardbeientaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min- Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse aardbeientaart
25 min Gebak
Bekijk recept

Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min- Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse aardbeientaart
25 min Gebak
Bekijk recept