Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en bak deze glazig in een pan met 1 eetl olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het overtollige vocht verdampen. Roer de risottorijst er door en voeg de bouillon toe en laat 20 minuutje zachtjes koken. Roer dan de kaas en er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto ongeveer een uur afkoelen. Klop de eieren los in een bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Draai van de spinazie-risotto kleine balletjes zo groot als een walnoot. Haal ze door het ei en rol ze daarna door het paneermeel. Voor een extra knapperig laagje rol je de balletjes nog een keer door het ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 180 graden en bak de balletjes in ca 4 minuutjes mooi bruin.
Risottoballetjes met spinazie is een recept van Leuke Recepten
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)