Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf en zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en bewaar een beetje voor de garnering. Mix de eidooiers met de suiker en citroenrasp tot een luchtige bijna witte massa. Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verhit een steelpannetje op het vuur. Knijp de citroen uit en verwarm het sap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het warme citroensap. Zet het vuur uit en laat een paar minuutjes afkoelen en schenk dan bij de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de limoncello toe en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel ¾ deel door mengsel van eidooiers en citroensap. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten er luchtig door. Verdeel het mengsel over 4 glazen en spuit of schep de ¼ deel slagroom er bovenop en garneer met wat citroenrasp. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.