Scampi amuse

20 min -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een klein snufje chilipoeder. Blus af met een scheut witte wijn. Verkruimel het halve visbouillonblokje er bij en roer goed door. Pureer alles met een staafmixer fijn en roer dan de kookroom en peterselie er door en laat 5 minuutjes zachtjes napruttelen. Meng in een kom de scampi’s met 1 eetl olijfolie, paprikapoeder en zout en peper door elkaar. Bak ze daarna aan iedere zijde ongeveer 2 minuutjes. Schep met een lepel beetje van de saus in een amuselepel, serveer met een scampi bestrooi met nog een beetje peterselie. Lekker met brood om mee te dippen. Je kunt ook de dit recept over 4 porties verdelen en als voorgerecht opdienen.

Scampi amuse is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Omelet amuse
25 min + 1 uur wachten -
Bekijk recept
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
10 min Snack
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept