Verwarm de oven op 180 graden. Begin eerst met de worteltjes. Snijd het loof er af maar laat nog een klein stukje aan de bospeentjes zitten. Schil ze met een dunschiller en was ze goed. Leg de worteltjes in een ovenschaal en schenk er 2 eetl olijfolie over. Bestrooi met ketoembar, peper en zout. Snijd 1 teentje knoflook in dunnen plakjes en leg ook in de schaal. Meng alles goed door elkaar zodat de wortels goed bedekt zijn met kruiden en olie. Giet er ongeveer 75 ml water bij en dek af met aluminiumfolie. Zet 45 minuten in de oven. Maak ondertussen de puree door de aardappelen te schillen en de venkel in plakjes te snijden. Kook de aardappelen samen met 3 gepelde teentjes knoflook in 15 a 20 minuten gaar in een ruime hoeveelheid water en giet af. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de schijven venkel toe. Schenk er ongeveer 50 ml water bij en laat 20 minuutjes gaar smoren. Maak de venkel fijn doormiddel van een keukenmachine of staafmixer. Stamp de aardappels fijn en voeg de venkelmassa er aan toe. Schenk een scheutje melk er bij en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kruid de koteletjes met peper, zout en tijm. Verhit de boter met een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koteletjes aan iedere zijde 2 minuutjes bruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bedruip met de honing. Zet de schaal nog ongeveer 8 minuutjes in de oven. De koteletjes moeten nog een beetje roze van binnen zijn. Verwarm de puree nog even door en verdeel over 4 borden. Leg de koteletjes er bij en serveer met de bospeen.
Lamskoteletjes met venkelpuree is een recept van Leuke Recepten