Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak fijn, of hak alles met een scherp mes heel fijn. Voeg dan het paneermeel, olijfolie en mosterd toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Doe de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel er over en druk een beetje aan. Zet de schaal ongeveer 25 min in de oven. Maak ondertussen de paprikasaus door een klontje boter in een pannetje te smelten. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Houd ongeveer ¼ van de paprika’s apart en de rest smoor je 5 min in de boter. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het stukje van de visbouillon tablet boven de pan en roer goed door elkaar. Zet het vuur laag en mix het mengsel fijn met de staafmixer. Schenk een scheut kookroom er bij en voeg de overgebleven stukjes paprika toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de paprikasaus op 4 borden en leg de stukken vis met krokant laagje er op. Lekker met salade en aardappeltjes uit de oven.
Pangasius met paprikasaus is een recept van Leuke Recepten