Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snipper ze grof. Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Ontdoe het brood van de korst, besmeer één van de sneden royaal met mosterd en leg de andere erop. Verhit in een gietijzeren (!) braadpan de boter en laat hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooi het met zout en peper en schep het met een schuimspaan uit de pan. Fruit in het bakvet de uien goudbruin, voeg de suiker en de bloem toe en schep even om. Doe het vlees terug in de pan en schenk er bier bij tot het vlees onder staat. Voeg het laurierblad, winterpeen, de tijm en een verkruimeld bouillonblokje toe, roer om, leg het brood met de mosterd op het vlees en plaats de pan met deksel erop 1,5 tot 2,5 uur in de oven tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Kijk af en toe of het niet droog komt te staan. Schep om en roer tot het brood de massa kan binden en laat het geheel nog ca. 1/2 uur in de oven verder stoven. Lekker met gebakken aardappelen of zelfgemaakte frieten en een glas van het zelfde bier als in de stoofpot zit. Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees