Snij het vlees in stukjes. Doe het vlees in kom en meng met de ketjap, kokos, knoflook, kruidnagels, suiker en gemberpoeder. Laat dit minimaal 2 uur (liefst hele nacht) marineren. Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Verhit de boter in een pan en bak de spiesen in 5 minuten goudbruin. Je kunt de spiesen ook op de barbecue / grill leggen. Lekker met rijst, wokgroente en kroepoek. VOOR DE SATÉSAUS: Ingrediënten 4 eetlepels pindakaas 1 deciliter (soja-)melk of water 2 eetlepels sojasaus 4 eetlepels suiker 1 theelepels sambal oelek Zout naar smaakVoorbereiding Verhit de suiker in een pannetje en roer de pindakaas en het water er door tot een gladde saus. Breng de satésaus op smaak met de sojasaus en de sambal. Laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken en indikken tot een dikke saus. Voeg eventueel nog naar smaak zout toe.
Satestokjes met pindasaus is een recept van Leuke Recepten