Satestokjes met pindasaus

4
140 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vlees in stukjes. Doe het vlees in kom en meng met de ketjap, kokos, knoflook, kruidnagels, suiker en gemberpoeder. Laat dit minimaal 2 uur (liefst hele nacht) marineren. Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Verhit de boter in een pan en bak de spiesen in 5 minuten goudbruin. Je kunt de spiesen ook op de barbecue / grill leggen. Lekker met rijst, wokgroente en kroepoek. VOOR DE SATÉSAUS: Ingrediënten 4 eetlepels pindakaas 1 deciliter (soja-)melk of water 2 eetlepels sojasaus 4 eetlepels suiker 1 theelepels sambal oelek Zout naar smaak
Voorbereiding
Verhit de suiker in een pannetje en roer de pindakaas en het water er door tot een gladde saus. Breng de satésaus op smaak met de sojasaus en de sambal. Laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken en indikken tot een dikke saus. Voeg eventueel nog naar smaak zout toe.

Satestokjes met pindasaus is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thaise curryballetjes met pindasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenspiesjes Met Gembersaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipsate Met Pinda-Kokossaus
10-20 min -
Bekijk recept
Teriyaki - Japanse Sate - 70 Kcal Per Stokje
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept