Valentijnsontbijt met prosecco

2
15 min + 20 oventijd-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het sorbetijs een paar minuten op kamertemperatuur komen en schraap er dan 6 bolletjes uit. Doe in elk champagneglas 3 bolletjes en schenk de prosecco er over tot het glas voor 2/3 gevuld is. Wacht 5 min tot het ijs gesmolten is en schenk er dan nog een klein scheutje prosecco overheen zodat het weer mooi gaat schuimen. CHOCOLADE CROISSANTS Ingrediënten 1 blik croissant deeg voor 6 croissantjes 2 eetl chocoladepasta Scheutje melk
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik met croissantdeeg zoals op de verpakking staat beschreven. Rol het deeg uit en snijd de vellen los zodat er 6 driehoeken ontstaan. Smeer in het midden van de driehoek wat chocoladepasta en rol het deeg op zodat er een croissantje ontstaat. Bestrijk hierna alle croissants met wat melk. Bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin. GEKOOKTE HARTJES EIEREN Ingrediënten 2 eieren Materialen Materialen Langwerpig stuk karton van ca 10 bij 20 cm Chineesstokje of iets wat er op lijkt
Voorbereiding
Vouw het stuk karton in de lengte. Kook de eieren in in een steelpannetje met een ruime hoeveelheid water in 8 minuten hard. Giet ze af en houd ze 2 minuten onder de koude kraan zodat ze schrikken. Het pellen gaat dan makkelijker en de dooier verkleurt niet. Pel de eieren en leg ze met de lange kant tussen het karton en vouw het karton zachtjes een beetje dubbel. Let op dat het ei niet openscheurt. Druk nu het chineesstokje boven op het ei en houd het ongeveer 5 minuten zo vast. Haal het ei er uit en snijd doormidden zodat je goed de hartvorm ziet.

Valentijnsontbijt met prosecco is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept
Hugo
10 min Snack
Bekijk recept
Gingersgroppino
5 min
Bekijk recept
Poirini
10 min Snack
Bekijk recept