Ravioli met mozzerella spinazie

4
30 min -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de mozzarellabol, basilicum blaadjes en de proscuittoham in hele kleine stukjes. Voeg deze samen in een kom en meng goed door elkaar. Leg om de 5 cm een klein hoopje mozzarellamengsel op een pastavel. Leg er een ander pastavel bovenop en druk met de raviolistamper de ravioli er uit. Doe dit totdat de vulling en de pastavellen op zijn. Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Fruit de knoflook aan en voeg dan in stappen de verse spinazie toe totdat deze is geslonken. Hak de walnoten fijn en voeg deze bij de spinazie. Kook de verse ravioli in een paar minuten in een ruime hoeveelheid water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep de ravioli er voorzichtig uit leg ze op een (tijdelijk) bord. Schep de pesto voorzichtig door de ravioli. Serveer de ravioli dan mooi op 4 borden en schep er wat spinazie met walnoten over. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Hoe maak je pasta?

Ravioli met mozzerella spinazie is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept