Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout ene peper. Meng de creme fraiche met een schutje melk en roer het tot een glad papje. Doe een beetje van dit papje op een klein lepeltje en laat het lepeltje een klein stukje in de soep zakken en trek dan snel een ronddraaiende beweging zodat er een mooie witte krul ontstaat. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie. Tip: Serveer de soep met geroosterde brood reepjes met rode pesto. Besmeer 2 sneetjes wit brood met een dun laagje olijfolie en rooster ze in de oven of koekenpan goud bruin. Wrijf ze in met een teentje knoflook en besmeer met rode pesto.