Doe de wijn, 75 gram suiker, citroensap in een pannetje en zet op het vuur. Schil ondertussen de peertjes en halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze samen met het vanillestokje in het pannetje met de wijn. Zet het vuur klein en laat de peetjes 2 uur stoven. Was ondertussen de sinasappel en rasp de schil. Doe de rasp, 3 eetl suiker en de cranberry’s in een ander pannetje. Halveer de geraspte sinasappel en knijp de boven het pannetje uit en meng met de cranberry’s en laat het 3 min koken. Laat de compote afkoelen. Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper. Verhit een koekenpan goed door en laat de roomboter smelten. Bak de hertenbiefstuk aan beide kanten mooi bruin. Reken 6 minuten voor medium rare, 7-8 minuten voor medium. Haal de peertjes uit de wijn en serveer met de cranberrycompote en snijd de hertenbiefstuk in plakken van ongeveer 2 cm. Lekker met aardappeltoefjes en rucola.
Hertenbiefstuk met stoofperen is een recept van Leuke Recepten