Crepe suzette

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem in een beslagkom en meng de vanillesuiker en een snufje zout er door. Voeg dan de eieren, melk en water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Zet de kom ongeveer een uurtje in de koelkast. Breng ondertussen het sinasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de bruine basterd suiker toe en laat 15 min zachtjes koken totdat de saus dikker wordt. Als het beslag een uurtje in de koelkast heeft staan rusten verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goud bruin. Bak in totaal 8 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus over heen. Schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct.

Crepe suzette is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette stap-voor-stap
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde crêpes suzette
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Crepes Suzette
35 min- Nagerecht
Bekijk recept

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpe soufflé
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crêpe suzette met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Crêpe suzette
40 min Nagerecht
Bekijk recept