Runderlap wassen en in middelgrote stukken snijden, daarna in keukenpapier deppen. Knoflook pellen en fijn maken. Snijd de ui in dunne schijfjes. Aardappelen schillen en daarna snijden in vier parten. Winterpeen schillen en in schijfjes snijden. Paprika in reepjes snijden. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe in een braadpan/stoofpan en bak de aardappelen en peen tot het een beetje bruin wordt maar niet te gaar. Zet deze apart. Bak reepjes paprika en zet deze ook apart. Doe nog 2 eetlepels olijfolie er bij en bak het vlees goudbruin. Zet deze apart. Bak de knoflook , ui en laurierblad tot goudbruin; doe hierbij het vlees en voeg 3 kopjes water toe. Kook het vlees in een midden-zachte vuur tot het zacht is. Let op, wanneer het vlees kookt dan vermindert het water, voeg een beetje water bij indien nodig, hou dezelfde hoeveelheid. Voeg de tomatensaus, 3 eetlepel soya saus, 1 eetlepel citroensap, zout en peper toe en laat het vlees zachtjes ongeveer 2 uur koken tot het heel zacht is. Roer de leverpastei in de vlees en voeg daarna de aardappelen en winterpeen. Laat het koken tot de aardappelen en peen zacht zijn maar let op dat deze niet te slap worden. Doe de rode peper, paprika en doperwten erbij. Laat het koken tot de saus een beetje pittig wordt. Haal de rode peper er uit tot de gewenste pittige smaak is bereikt. Indien gewenst, doe de olijven er bij. Voeg zout en peper toe voor eigen smaak.