Verwarm de oven voor op 100 graden. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine of sla ze met een hamer fijn in een zak. Doe de koekkruimels in een kom en voeg de gesmolten roomboter er bij. Roer goed door elkaar en verdeel over de bodem en de randen van de taartvorm. Druk alles goed aan en zet zolang in de koelkast. Splits de eieren en doe het eigeel en eiwit in een aparte kom. Zorg er voor dat er geen eigeel bij het eiwit komt want dan wordt die niet meer stijf. Klop het eigeel met de mixer in een minuutje romig. Giet het citroensap, de citroenrasp en de melk er bij en mix alles goed door elkaar. Giet de vulling over de bodem en zet ongeveer 25 min in de oven totdat de vulling stevig is. Klop ondertussen de eiwitten (met een schone mixer en in een schone kom) stijf met een snufje zout. Voeg dan in fases de suiker toe en mix deze er goed door heen. Het eiwit is goed als je de kom onderste boven houd en het schuim niet naar beneden loopt. Haal de taart uit de oven (verwarm de oven nu voor op 180 graden) en laat iets afkoelen en verdeel het schuim er over. Met een lepel of met een mes kun je mooie vormen maken. Zet de taart nog 15 min in de oven totdat het schuim mooi bruin is.