Was de mosselen in koud water en controleer of er geen slechte mosselen tussen zitten. Dit doe je door elke mossel die iets openstaat even een flinke tik te geven op het aanrecht of op een bord. Als de schelp na die tik niet meteen sluit betekent het dat deze niet goed meer is en deze kun je dan ook weggooien. Vul een grote (mossel) pan drie kwart met mosselen. Voeg de soepgroente, tomaatblokjes en de en de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg ook de witte wijn toe en breng aan de kook. Kook de mosselen in ongeveer 10 min gaar. Schud onder het koken de pan af en toe om, maar ben wel voorzichtig dat de mosselen niet uit de schelp vallen. Schep de mosselen en groente op een bord. Lekker met stokbrood of Vlaamse frieten. Tip: Wil je zeker zijn dat er geen slechte mosselen tussen zitten, voeg dan 1 ui toe in de pan. Als deze ui zwart word tijdens het kookproces dan zit er een slechte mossel tussen.