1 Pel de uien en knoflook, snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden, schep er de zachte kern uit en snijd ze in plakjes.
2 Doe alles in een grote pan met een scheut olijfolie op matig-laag vuur. Laat alles terwijl je af en toe roert ongeveer 1 uur en 15 min. zachtjes pruttelen en giet er gaandeweg eventueel een extra scheutje water bij. Als je de courgette en ui echt heel rustig laat inkoken, karamelliseren en zacht worden, betaalt zich dat terug in de smaak.
3 Verkruimel er als de kooktijd erop zit het bouillonblokje boven en scheur het brood in vrij grove stukjes in de pan. Giet er 1 liter kokend water bij, breng de soep aan de kook en laat hem nog 10 min. pruttelen tot hij heerlijk dik is.
4 Voeg naar smaak peper en zout toe, sprenkel er een flinke scheut extra vierge olijfolie over, hak de muntblaadjes fijn en roer die door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en ga aan tafel.
Pappa alla zucchine is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)