1 Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, ui en champignons 6 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de helft van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Verhit de grillpan en gril de beefburgers in 11 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de broodjes en gril 1 min. met de snijkant naar onderen. Je hoeft de grillpan niet eerst schoon te maken; zo krijgen de broodjes nog meer smaak.
3 Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de crème fraîche. Haal de blaadjes van de sla. Leg op de onderste helften achtereenvolgens wat sla, de burgers en een royale hoeveelheid groente. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Bon appétit!
Hamburger stroganoff is een recept van Albert Heijn