1 Roer de boter los in een kommetje. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en zeezout door de boter.
2 Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en rol op tot een worstje. Leg in de koelkast tot gebruik. Zet de frituurpan aan.
3 Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de entrecotes 4-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de friet in de frituurpan goudbruin.
4 Verdeel de entrecotes over de borden. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter. Snijd de boter in plakjes en verdeel over de entrecotes. Serveer met de friet. Lekker met een groene salade met vinaigrette.
Entrecote met kruidenboter en dikke frieten is een recept van Albert Heijn