Entrecote met kruidenboter en dikke frieten

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de boter los in een kommetje. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en zeezout door de boter.
  • 2 Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en rol op tot een worstje. Leg in de koelkast tot gebruik. Zet de frituurpan aan.
  • 3 Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de entrecotes 4-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de friet in de frituurpan goudbruin.
  • 4 Verdeel de entrecotes over de borden. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter. Snijd de boter in plakjes en verdeel over de entrecotes. Serveer met de friet. Lekker met een groene salade met vinaigrette.

Entrecote met kruidenboter en dikke frieten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept