1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers sinaasappel uit. Doe rasp en sap van sinaasappel, honing en balsamicoazijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een dikke glazuur. Roer af en toe.
2 Snijd ondertussen een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborsten. Wrijf de eendenborsten aan beide kanten in met peper. Bestrijk ze aan de vleeskant met een deel van de olie. Verhit een koekenpan en bak de eendenborsten
45 min. op het vetlaagje. Draai om en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de eendenborsten in de ovenschaal en bak nog 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
3 Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min. Snijd blaadjes van koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel.
4 Snijd de eendenborsten in plakjes. Verdeel de kool over borden. Leg op elk bord een paar plakjes eendenborst en schenk in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.
Eendenborst met sinaasappelglazuur is een recept van Albert Heijn