1 Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijnmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
3 Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
4 Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.
Mandarijnensoufflés is een recept van Albert Heijn