1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schrap de winterpeen, halveer en snijd ze in plakjes van een 1/2 cm breed. Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm breed. Snijd het vlees in dobbelstenen van
15 cm en bestrooi met het zout en (versgemalen) zwarte peper.
2 Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 5 min. Zet het vuur middelhoog en braad het vlees 3 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. al roerend mee. Voeg het bier en de takjes rozemarijn toe, zet het vuur laag en laat in 2 uur op laag vuur, met de deksel half op de pan, gaar worden.
3 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Meng door het vlees en schep het in een ovenschaal. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg.
4 Splits het ei en klop de dooier los, het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte dooier. Laat de pie in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.