1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
2 Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
3 Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
4 Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
5 Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
6 Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!
Chocolade-cheesecake met banaan is een recept van Albert Heijn