1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.
2 Bestrooi de konijnenbouten met de bloem. Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Herhaal met de andere 2 bouten. Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met de wijn, tomatenpuree en bouillon erdoor.
3 Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met deksel net onder het midden in de oven en braad de bouten in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege voorzichtig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie grof. Laat de olijven uitlekken.
4 Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie.
Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven is een recept van Albert Heijn