1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, 1/2 el mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.
2 Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
3 Breng ondertussen water aan de kook en blancheer de spitskool 1 min. Spoel af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de mayonaise met de rest van de mosterd en zure room. Roer de kool door de mosterdsaus.
4 Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster. Snijd ze in, maar niet helemaal door en vul ze met de kool en balletjes.
Gehaktballetjes op brood met spitskool is een recept van Albert Heijn