1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.
2 Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
3 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de pastinaak met een dunschiller, zoals je een winterpeen schilt, en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 min.
4 Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 min. Serveer met de balletjes en satésaus.
Oosterse gehaktballetjes met pastinaak is een recept van Albert Heijn