1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal het brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper 1 ui zeer fijn en meng door het gehakt.
2 Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
3 Snipper ondertussen de laatste ui, snijd de paprika's in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en paprika 8 min. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kookroom en het bouillontablet toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer tot een saus.
4 Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur goudbruin. Zet de pan met paprikasaus weer op het vuur, leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm ze 5 min. op middelhoog vuur. Giet de tagliatelle af, verdeel over diepe borden en schep de saus met de balletjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
Gehaktballetjes met tagliatelle en paprikasaus is een recept van Albert Heijn