2 Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad de worsten op matig vuur in 10 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Leg in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Houd warm in de oven.
3 Fruit de uien in het achtergebleven bakvet 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. op matig vuur inkoken tot een dikke jus. Roer regelmatig.
4 Bereid ondertussen de puree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de peterselie erdoor. Roer de rest van de boter door de jus. Verdeel de puree over de borden en maak een kuiltje in het midden. Leg op elk bord een worst. Schep een beetje jus in de kuiltjes en serveer de rest erbij.
Worstjes met uienjus is een recept van Albert Heijn