Maak aan beide kanten van de dorades ondiepe inkepingen op de huid, ca. 2 cm van elkaar vandaan. Stamp het kerriepoeder, het citroengras, de helft van de rode peper en de helft van de olie in een vijzel of staafmixer tot een dikke puree. Smeer hiermee de vissen aan beide kanten in en laat ze 1 uur afgedekt onder plasticfolie marineren in de koelkast. Maak een salsa door de blokjes mango in een kom te mengen met de resterende olie en rode peper. Hak de helft van de koriander grof en roer door de mango. Breng de salsa op smaak met het limoensap en zout. Verhit de grillpan gloeiend heet en verwarm de oven voor op 180°C. Veeg de marinade met een stuk keukenpapier van de dorades en rooster de vissen 1 min. op elke zijde in de grillpan tot een mooi grillpatroon ontstaat. Leg de vissen op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. door in de oven. Serveer de vis met de mangosalsa. Garneer met de rest van de korianderblaadjes. 6
Boterzachte dorade op oosterse wijze is een recept van Jumbo