Dep de ontdooide garnalen goed droog met keukenpapier. Meng ze in een kom met de gember, knoflook en de helft van de wokolie. Laat de garnalen 1 uur marineren in de koeling. Was de komkommers goed en snijd ze over de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaden (om het gerecht minder vochtig te maken) en snijd de helften in dunne plakjes. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de garnalen 2 min. tot ze roze zijn gekleurd. Schep de garnalen uit de pan en doe de rest van de olie in de pan. Voeg de paprika en rode ui toe en roerbak 1 min. Voeg de komkommer en garnalen toe en roerbak ca. 2 min. tot alle groenten goed heet zijn. Voeg de gembersiroop en sojasaus toe en schep alles goed om. 6 Verdeel het gerecht over grote kommen en bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met een partje li
Roergebakken komkommer met gember en garnalen is een recept van Jumbo