Romige kaasssoep met brandnetelkaas

4
30 min-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe. Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui 2 min. aan zonder te kleuren. Roer de bloem met een houten lepel door de ui. Bak het 1 min. aan (dit noem je roux). Laat de pan in een bak met koud water schrikken. Zet de pan terug op het vuur, voeg een volle soeplepel bouillon toe. Roer de roux met de bouillon los tot het een gladde massa is. Voeg in drie keer de bouillon erbij, breng de soep iedere keer opnieuw aan de kook. Roer de soep met een garde glad, kook nog 15 min. op laag vuur. Voeg de bosui toe en kook nog 5 min. Roer de kaaserdoor en vervolgens de spinazie. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Kook nog 1 min. zodat de spinazie slinkt, maar nog wel bite heeft. Voeg een scheutje room toe en rasp er desgewenst wat extra kaas over. Serveer bijvoorbeeld met volkoren stokbrood.

Romige kaasssoep met brandnetelkaas is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Romige spinaziessoep met brandnetelkaas
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Minibroodjes gezond
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rozijnensensatie
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Meloen Met Coburger, Brandnetelkaas En Dilledressing
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept