Pittige en hartige raapstelentaart

4
20 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet de taartvorm in met een eetlepel olie en beleg de bodem en de randen met de plakjes deeg. Verhit een koekenpan en bak hierin het katenspek 3 min. aan beide kanten. Schep de plakjes uit de pan in een kom. Bak de uien en knoflook 3 min. in het bakvet van het spek en voeg ¾ van de raapstelen toe. Bak de raapstelen kort mee tot ze iets slinken. Doe alles bij het spek in de kom. Snijd de plakken komijnekaas in dunne reepjes en klop de eieren los met de crème fraîche. Roer de kaas en het eimengsel door de rest van de ingrediënten en vul hiermee de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verdeel er de rest van de raapsteeltjes over en snijd de taart in punten.

Pittige en hartige raapstelentaart is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige raapstelentaart
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept