Verwarm de barbecue voor. Rooster de biefstukspiesen 5 min. op de barbecue. Ze moeten mooi bruin worden maar nog niet gaar. Leg de plakjes katenspek ook op de barbecue en rooster ze een minuutje op elke kant. Neem 8 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 cm en leg ze per 2 op elkaar met de glimmende kant naar onderen. Rits het vlees van de spiesen en verdeel het over het midden van de 4 stapeltjes aluminiumfolie. Verdeel er de ui, knoflook en wortel over en vouw de zijkanten omhoog. Verwarm in een pan de runderfond tot deze vloeibaar is en meng de fond met de wijn. Verdeel het mengsel over de vleespakketjes en leg er een blaadje laurier op. Sluit de pakketjes goed af en leg ze op de barbecue. Laat het vlees, liefst onder een deksel, 1,5 uur stoven op een matig hete barbecue. Leg de pakketjes op de borden en maak ze daarna pas open zodat alle geuren en smaken goed bewaard blijven.
Sappige biefstukspies á la bourguignon is een recept van Jumbo